Jdi na obsah Jdi na menu
 


Robert Pattinson (Edward Cullen)

17. 11. 2009

 

Biografia:

Robert Thomas Pattinson sa narodil 13. mája 1986 v hlavnom meste Anglicka – Londýne. V detstve sa venoval ako každý chlapec športu (futbal, lyžovanie) no od 15tich sa dostal k divadlu a chytilo ho to natoľko, že sa rozhodol tomu venovať profesionálne. Vstúpil do divadelného zoskupenia Barnes Theatre Company, kde hral napríklad v MackBethovi. Čoskoro sa dostal aj k filmu, konkrétne jeho prvým snímkom bol Prsteň Nibelungov, z nemeckej produkcie. Cedric Diggory z Harryho Pottera bola ďalšia dôležitá úloha, ktorá ho dostala pred brány Hollywoodu. No ale zatiaľ jednoznačne vedie jeho prevtelenie sa do úpira, ktorý sa zamiloval vo filme Twilight – Súmrak. Je to však len prvý diel, a tak sa ešte máme na čo tešiť…

 

pattinson_main

Filmografia:

2004 – Vanity Fair Rawdy Crawley
2004 – Ring of the Nibelungs Giselher
2005 – Harry Potter and the Goblet of Fire Cedric Diggory
2006 – The Haunted Airman Toby Jugg
2007 – The Bad Mother’s Handbook Daniel Gale

2008 - How To Be Art
2008 – Twilight(recenzia) Edward Cullen

2009 – Little Ashes Salvador Dalí
2009 – New Moon Edward Cullen

zdroj:robertpattinsonsource.org

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dabing

(martina, 9. 3. 2011 16:40)

Ale český dabing se nedá poslouchat.Ve dvojce říkají Edworde místo Edwarde.Ale na čtyřku půjdu určitě do kina.

EDWARD

(SATY, 15. 11. 2010 9:40)

Ahoj, našla jsem před týdnem samolepku Edwarda na jedné internetové stránce samolepky-na-stenu,cz http://www.samolepky-na-stenu.cz/produkt/robert-pattinson/ Vypadá jako černobílá fotka. Moc se mi to líbí a jednu jsem objednala sobě a druhou kámošce k Vánocům.. Když ho nemůžu mít osobně, tak alespoň na zdi :))

libiiiiii

(lucaaaaa, 16. 10. 2010 21:22)

1.dil moc nemusim,2.dil miluju,3.dil normalka a na 4.dil se moooooooc tesim:)

jéééééééé

(dominika, 19. 9. 2010 10:10)

stmívání moc hezke videla jsem to a taky hjsem videla novy mesic a zatmeni a chtela bych tam taky hrat a taky bych chtela byt upirka jako bella

OOOH..

(Listania , 19. 8. 2010 19:16)

oooh.. Te amo Edward. ♥ I love you, muluji tě ♥

stmívání,

(ljfec, 13. 7. 2010 19:05)

stmívání se mi moc líbilo a chtěla bych být taky upírka